BilinmeyenlerGenelManşetSağlık

‘Milupa’dan sonra ‘Hero baby’ adlı mamada GDO tespit edildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Türkiye’de GDO yoktur” şeklindeki iddialarının aksine piyasa denetimleri sırasında bu kez de Ülker firmasınca üretilen “Hero Baby”de GDO tespit edildiği ortaya çıktı.

ÜLKER HERO BABY’DE GDO

İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları
23064 parti nolu
“Ülker Hero Baby Sütlü, Bisküvili, Muzlu, 8 Tahıllı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası 6-36 ay” ile

07063 parti nolu
“Ülker Hero Baby Sütlü 8 Tahıllı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası 6-36 ay” ürünlerinin incelemesi sırasında GDO tespit edildiği, teyit için gönderildiği Bakanlığa ait Ankara Ulusal Referans laboratuarınca da GDO’nun varlığının teyit edildiği öğrenildi.

İŞTE SIRADANLAŞAN SKANDALIN BELGESİ
milupa ve hero baby gdo
HAZİRAN’DA DA MİLUPA MAMALARINDA GDO TESPİT EDİLMİŞTİ.

Geçtiğimiz Haziran ayında da Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı” ürünün incelemesi sırasında GDO tespit edilmişti.

Bununla da kalmamış aynı firmanın “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı-Ekopaket” isimli ürününde de Ağustos ayında Zolguldak’ta alınan numunesinde deGDO tespit edilmişti.

GDO’LAR BAKANLIĞI MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİNE İTTİ

Milupa ürünlerindw GDO’nın varlığının yazılı bir açıklamayla kabul eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gelişmeler üzerine mevzutta değişikliğine giderek firmaları kurtarmaya çalışmıştı.

DANIŞTAY NEYİ BEKLİYOR?

Gıda Kontrol Müdürü İrfan Erol’un çok sayıda firmanın ürününde GDO tespit edildiği ancak hiç birinin teşhir edilmediğini itiraf etmesinin üzerine, Gıda Hareketi suç delilleriyle 7 Haziran 2014’de yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştı. Aradan 5 ay geçmesine rağmen Danıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın savunma vermediğini gerekçe göstererek yürütmeyi durdurmaya bile karar vermedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu