Manşetönemli

Akp’nin el-kaide adayı esnaf ziyareti sırasında halkın tepkisinden dolayı kaçtı.

van-1Van halkı AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’ı esnaf ziyareti sırasında protesto etti, Gülaçar AKP İl Başkanlığı’na kaçtı, korumasının havaya ateş açması halk tepkisini büyüttü.

Van halkı AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’a Sanat Sokağı’nda esnaf ziyaretleri esnasında tepki gösterdi. Gülaçar ve beraberindekiler AKP İpekyolu İl Başkanlığı’na kadar protesto edildi. Halkın tepkisi karşısında Gülaçar’ın korumaları 7 el ateş açtı.

Gülaçar AKP binasına kaçtı

Gülaçar’ın korumasının ateş açması halk tepkisini büyüttü. Tepkiler sırasında Gülaçar AKP İpekyolu ilçe binasına sığınırken halk binayı çevreleyerek ateş açanların ortaya çıkarılmasını istedi.

AKP İpekyolu İlçe Örgütü’nün karşısında bulunan bir mağazaya kurşun isabet etmesiyle ilgili polisin incelemesini yerinde izleyen Van halkı ve bölgeye gelen  kent sakinleri ile polis arasında da tartışma yaşandı. AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’ın esnaf ziyaretine Van Emniyeti Müdürlüğü Güvenlik Şube Amirliği’ne bağlı polisler de eşlik etmişti.

Gülaçar için El Kaide hatırlatması

Korumanın ateş açması üzerine AKP ilçe binası önüne gelenler “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Hırsız AKP”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Katil AKP” sloganları attı. Yaşanan gerginliğin üzerine çok sayıda çevik kuvvet polisi ile TOMA aracı olay yerine geldi.

Halkla polis arasındaki tartışmanın ardından Feqiyê Teyran Parkı’na doğru yürüyüşe geçen kitle Cumhuriyet Caddesi’ni kısa süreliğine trafiğe kapattı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu