Ana SayfaGenelManşet

Geçtiğimiz aylarda savaş için her şeyi yapan Rasmussen, (RTE gibi) 360 derecelik dönüş yaptı.

7d9752161f21a69e59848e94ad99304b_XLFrance Press Ajansı’nın bildirdiğine göre, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen NATO’nun Suriye’deki çatışmalarda herhangi bir rolünü görmediğini söyledi.

Rasmussen konu hakkında “Bu çatışmaların askeri çözümü yoktur” şeklinde konuştu. O ayrıca Suriye hükümeti ve muhalefetini kasım ayında yapılması planlanan Cenevre Uluslararası Konferansı’na katılmaları çağrısı yaptı.

Öte yandan, France Press Ajansı Şam yakınlarında kimyasal silahlı saldırı hakkında haberlerin gelmesinin ardından Rasmussen’in sert bir uluslararası tepki verilmesi çağırısı yaptığını hatırlattı. Ayrıca, Rasmussen eylül ayı sonundaki Suriye’deki kimyasal silahların imhası planının onaylanmasına kadar askeri müdahalenin de göz önünde bulundurulduğunu ifade etmişti.

Öte taraftan Rasmussen, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’deki kimyasal silahları imha etme kararını olumlu değerlendirdi.

Brüksel’de basın toplantısı düzenleyen Rasmussen, “Suriye’deki kimyasal silahların imha edilmesi için çerçevelerin belirlendiği BM kararını memnuniyetle karşılıyorum. Bu kararın kabul edilmesi, ileriye dönük büyük bir adım.” dedi.

NATO Genel Sekreteri, Suriye hükümetine ve diğer taraflara “BM ve Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü’ne kimyasal silahların tamamen imha edilmesinde yardım etmek için mümkün olan her şey yapma” çağrısında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu