Ana SayfaGenelManşet

Jeffrey Feltman; “Suudi hükümetinden daha kötü ve daha arsız bir hükümet görmedim”

Jeffrey Feltman

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman ile bir araya gelen kimi Lübnanlı ve Arap devlet yetkilileri; Feltman’ın New York’ta düzenlenen BM genel kurulu toplantıları çerçevesinde yapılan temaslarda Suudi Arabistan rejimine oldukça keskin eleştirilerde bulunduğunu ortaya çıkardı.

Lübnanlı Ahbar Gazetesi söz konusu Arap devlet yetkilerinden naklen; daha önce ABD’nin Lübnan Büyükelçisi ve ardından da dışişleri bakanı Hillary Clinton’un yardımcılığı görevini üstlenen Feltman; New York’ta bir araya geldiği Arap devlet yetkililerine; “Suudi hükümetinden daha kötü ve daha arsız bir hükümet görmedim. Yönetimi nasıl sürdüreceğini de bilmiyorum..” şeklinde konuştuğunu aktardı.

Suudili yetkililerin Iraklılarla anlaşmazlıkları neticesinde bu devletle tüm bağlantılarını kesip Irak’ta güzel herhangi bir şey görmeye tahammül etmediklerini söyleyen Feltman; İran ve ABD arasından da bir yakınlaşma belirtileri görmeleriyle adeta çılgına döndüklerini ifade etti.

Feltman; Suudililerin Lübnan konusunda da benzer bir tutuma sahip olduklarını belirtirken, Lübnan’da hükümetin teşkil edilmesi çabalarını engellediklerini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu