Ana SayfaGenelManşet

ABD EĞİTİMİNDEN GEÇEN SİLAHLI MUHALİFLER SURİYE’YE GİRDİ

S1

   Amerikan istihbaratı ve ordusundaki subayların Ürdün’de askeri eğitim verdiği Özgür Suriye Ordusu’na bağlı ilk birliğin Suriye’ye gönderildiği bildirildi.

   Amerikan istihbaratı ve ordusundaki subayların Ürdün’de askeri eğitim verdiği Özgür Suriye Ordusu’na bağlı ilk birliğin Suriye’ye gönderildiği bildirildi.
   Reuters haber ajansının Suriye muhalefetindeki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre uçaksavar ve tanksavar kullanabilen ÖSO militanları, Ürdün’de aldıkları askeri eğitimin ardından Suriye’ye giriş yaptı.
   Ürdün’deki askeri eğitim kampıyla bağlantı içerisinde olan Suriyeli bir muhalif, Ürdün’de eğitim alan ilk birliğin, 300 kişiden oluştuğunu söyledi. Bu 300 kişilik birlik, Ürdün sınırındaki Dera’dan Şam ve banliyölerine kadar olan bölgeye konuşlandırıldı.
   15 ile 30 gün arasında askeri eğitim alan Suriyeli muhalifler, ellişer kişilik gruplara ayrılarak Suriye’ye gönderildi. Suriye’ye gönderilen 300 kişinin dışında daha çok sayıda muhalifin Amerikalı subaylar tarafından askeri eğitiminin devam ettiği bildirildi.
   Adının açıklanmasını istemeyen Suriyeli muhalif “Bildiğiniz gibi bu konu oldukça hassas. Fakat, Amerikan ordusu ve istihbaratının bazı muhaliflere askeri eğitim verdiği doğru. Amerika, perde gersinden muhalefete askeri eğitim vermeyi kabul etti.” dedi.
   Suriyeli muhalif, Suriye muhalefetin askeri eğitim talinde bulunmasından sonra Amerikalı yetkililerin bir kaç ay önce Suriyeli üst düzey muhaliflerle, yardım sunmaya başladığını söyledi.
   Halep ve İdlip gibi Suriye’nin kuzeyindeki Türkiye’ye komşu olan muhaliflerin, Amerikalı subayların askeri eğitiminden yararlanamadığını belirten Suriyeli muhalif, kendi topraklarında askeri eğitim kampları açması için Türkiye’yi ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.
   Suriyeli muhalif, “Amerikalı subayların askeri eğitim verebilmesi için Türkiye’de askeri eğitim kampları açılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu