Ana SayfaGenelManşet

Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.ABD: Türk istihbarat şefiyle yakın temas halindeyiz

 

 

 

Son günlerde Hakan Fidan ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, 

Turkiye-ABD_iliskileri_hiz_kazandi!

“Türkler, yakın bir müttefik. Türk istihbarat şefi de dahil olmak üzere tüm düzeylerde bir dizi yetkiliyle yakın temas halindeyiz” dedi.

Washington Post’ta yer alan “Türk hükümetinin Mossad için çalışan 10 kadar İranlı ajanın kimliğini Tahran istihbaratına ihbar ettiği” haberine ilişkin soruyu günlük basın brifinginde yanıtlayan Psaki, bu konuda bir yorum yapmayacağını belirterek, “Türklerle birlikte çalışıyoruz. Onlar bizim yakın müttefikimiz. Onlarla bir dizi konuda birlikte çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Psaki, “Türk istihbaratıyla Amerikan istihbaratı arasındaki ilişkiyi tanımlayabilir misiniz?” sorusunu ise “Türkiye ile yakın çalışıyoruz. Türkler, yakın bir müttefik. Onlarla terörle mücadele dahil olmak üzere bir dizi konuda birlikte çalışıyoruz. Türk istihbarat şefi de (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) dahil olmak üzere tüm düzeylerde bir dizi yetkiliyle yakın temas halindeyiz” sözleriyle yanıtladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu