Ana SayfaGenelManşet

Beşar Esad’dan Güvenlik Konseyi bildirisi hakkında açıklama

esad

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, ülkesinin BM Güvenlik Konseyi’nin son bildirisine bağlı kalacağını bildirdi.

Dün İtalya’nın ‘Ray News 24’ televizyon kanalına demeç veren Suriye cumhurbaşkanı, Suriye’nin 2003 yılında Güvenlik Konseyi’ne bölgenin kitle imha silahlarından arındırılması konusunda teklifte bulunduğunu hatırlatarak,  Suriye’nin kitle imha silahları konusundaki taahhütlerine bağlı kalacağını bildirdi.

Suriye cumhurbaşkanı, Suriye’nin Güvenlik Konseyi’nin söz konusu bildirinin yayınlanmasından önce Kitle İmha Silahlarının Üretimi ve Yayılmasını Yasaklayan Konvansiyon (NPT)’ye katıldığını bildirerek, Rusya’nın Suriye’nin kitle imha silahlarıyla ilgili planının Suriye’nin de kabul ettiği ve yerine getireceği bir plan olduğunu söyledi.

Suriye cumhurbaşkanı, Suriye buhranının Suriyelilerin kendi aralarında yapacakları müzakere ve yapılacak referandum ile halledileceğinin de altını çizerken,  Suriye’de teröristlerin olduğu sürece  bu ülke sorununun  siyasi yolla halledilmesinin de beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Suriye cumhurbaşkanı,  her türlü muhalif terörist ve silahlı grupla müzakereyi reddederken, Suriye yönetiminin, muhalif bütün parti ve gruplarla ve hatta silahlarını bırakan muhaliflerle diğer Suriye vatandaşlarıyla olduğu gibi müzakereye oturmaya hazır olduğunu söyledi.

Cenevre 2 oturumuna da temas eden Beşar Esad, söz konusu oturumun programı ve ilkelerinin belirlenmesi halinde Suriye devletinin de söz konusu oturuma katılma konusunda görüşünü bildireceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu