Ana SayfaGenelManşet

CIA, Suriyede’ki vahşi canavarlara silah ve eğitim vermeye devam ediyor.

CIAdan-Suriyeli-laik-muhaliflere-destekAmerikan New York Times gazetesine göre CIA, Suriye’deki teröristleri silahlandırmaya ve onlara eğitim vermeye devam ediyor.

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Suriye’deki teröristleri silahlanmasına destek olmak amacıyla gizli bir program yürütüyor.

New York Times’ın ortaya çıkardığı habere göre CIA, gizli bir programla Suriye’deki sözde muhalif savaşçıları eğitmeye ve onlara destek sağlamaya devam ediyor.
Gazetedeki habere göre, söz konusu programdaki iş bölümünde Amerikan Dışişleri Bakanlığı, muhaliflere ölümcül olmayan yardımları tedarik etme görevi görürken CIA, Suriye’deki militanları eğitmek ve silahlandırmak amacıyla gizli bir program yürütüyor.
Konuyla ilgili kendisine soru sorulan ABD’li yetkililer, Suriye’de bazı muhalif grupları bünyesinde barındıran İslami Cephe’ye doğrudan herhangi bir yardımın tedarik edilmediğini belirtti. Söz konusu bu yardımlar ılımlı, laik Suriyeli muhaliflerin askeri kanadı olan Yüksek Askeri Şura’ya münhasıran verilmeye devam ediyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu