Ana SayfaGenelManşet

Ekonomimizin geldiği hale bakın ? Faiz ve benzeri müdahelerle ekonomi düzeltilmeye çalışılıyor.

Babacan _Faiz_Ekonomimizin geldiği hale bakın ? Faiz ve benzeri müdahelerle ekonomi düzeltilmeye çalışılıyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “ Merkez Bankası bugüne kadar nasıl güzel bir performans ortaya koyduysa, bundan sonra da ekonominin gereği neyse bunu yerine getirecektir” dedi. Babacan, Merkez Bankası’nın faiz arttırım sinyali açıklamasının ardından Türkiye ’ye son dört günde 1 milyar doları aşkın sermaye girişi olduğunu da belirtti.

G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı için Moskova ’ya gitmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, son torba kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, Merkez Bankası’nın ticari kredi kartlarına limit getireceğini; ayrıca ticari kredilerde banka maliyetlerini düşürücü adımlar konusunu gelecek hafta Finansal İstikrar Komitesi’nde (FIK) ele alacaklarını açıkladı. Babacan, bu iki adımın ticari kredilerin ortalama faizinde ciddi bir düşüşü beraberinde getireceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan ’ın bu hafta yaptığı bir konuşmada, kredi kartlarının kullanılmamasına yönelik yaptığı açıklamalar da sorulan Babacan, “Başbakanımızın kredi kartları konusunda söylediklerini doğru algılamak gerek. Hükümetin konuya bakış açısı kredi kartlarının borçlanma aracı olarak değil, kartların asıl amacı olan ödeme yapmak için kullanılmasıdır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu