BilinmeyenlerManşetönemli

Erdoğan daha çok savaş daha çok katliam’mı istiyor ?

erdoğan savaş çağrışımları1
Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu’nun açılışında bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Şu anda yapılacak operasyonlar, oluşturulan koalisyon sadece Irak’a yönelik olmaz. Hem Irak hem Suriye’yi hedef almalıdır. Hem Irak hem Suriye’yi hedef alacak böyle bir operasyon ve böyle bir koalisyon içerisinde biz Türkiye olarak dışarısında kalamayız. “diyen Erdoğan, Irak ve Suriye’ye operasyon düzenlenmesini söyleyerek savaş çağrıcılığı yaptı.
Erdoğan Konuşmasında “Ekonomik krizler, yoksulluk ve gelir dağılımındaki dengesizlikler, bunun yanında, enerji kaynakları üzerindeki baskılar, ülkeler ve toplumlar üzerinde çeşitli buhranlar oluşturuyor. Bazı ülkeler rejimlerinin halklarına karşı yürüttükleri sindirme ve şiddet politikarları, arkasında ağır enkazlar bırakmaya devam ediyor. “ diyerek yine ülke rejimlerinin halka şiddet göstererek yaklaşmasını eleştirdi. Ancak Gezi’den bu yana tepki gösteren herkesin polis şiddetiyle susturulmaya çalışılmasında, işçilerin öldüğü fabrikalara ambulanstan önce çevik kuvvetin gitmesinde, okullarında siyaset yapan öğrencilerin gözaltına alınmasında Erdoğan’ın başbakanlık döneminde yürüttüğü politikayı Cumhurbaşkanlığı döneminde de yürüttüğü çok açık görülüyor.
Uluslararası terörle iç içeyiz
“Terör daha fazla küreselleşmek, daha geniş coğrafyalara sirayet etmek suretiyle küresel barışı tehdit eder bir seviyeye ulaşıyor. Şu anda Türkiye’de ulusal anlamda terörü yaşıyoruz. Bölgesel bir terörle şu anda karşı karşıyayız. Bir de uluslararası terörle iç içeyiz. Ey dünya, IŞİD gibi bir terör örgütü çıkınca ayaklanıyorsun da PKK gibi bir terör örgütü çıkınca neden ayaklanmıyorsun” diyen
Erdoğan savaş mı istiyor ?
Obama’nın Suriye’de IŞİD’in barındığı yerleri bombalamasına da değinen Erdoğan “Havadan bomba atmak, soruna ancak geçici bir çözüm sağlar, sorunun üzerini örter. Suriye’ye öncelikle insani yardım ulaştırılması konusunda acil adımlar atılmalıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğü korunacak şekilde, anayasal ve her kesimin eşit şekilde temsil edilebileceği, parlementer sistemin oluşturulması da ertelenemez bir durum olarak karşımızdadır.” diyerek kalıcı çözümlerin üretilmesi gerektiğini söyledi. Kalicı çözüm olarak oluşturulan Irak ve Suriye’ye askeri operasyon yapılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, daha çok savaş, daha çok ölüm istediğini söylüyor. AKP desteğiyle halkları katleden IŞİD’i durdurmak için daha çok halkın ölmesi gerektiğini savunurken bunu Irak ve Suriye’ye demokrasi götürmek olarak gösteriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu