Manşetönemli

‘Erdoğan’ın halinden ‘fevkâlâde’ endişeliyiz’

tabiblerbirliği
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Erdoğan’ın Berkin Elvan’la ilgili sözleri nedeniyle, ’fevkâlâde’ endişeli.’

Erdoğan 14 Mart günü Gaziantep’teki seçim mitinginde, polis fişeğiyle vurularak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için, “Terör örgütlerinin içinde yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyelerle olan bir çocuk” ifadelerini kullanmış, Berkin’in ölümünden kendisini sorumlu tutan acılı anne Gülsüm Elvan’ı mitinge gelenlere yuhalatmıştı.
‘Gezi’den bu yana kullanılan dili kaygıyla izliyoruz’
Erdoğan’ın bu ifadelerinin ardından Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, ‘Başbakan Erdoğan’ın duygu durumundan endişe ediyoruz’ başlığıyla bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Başbakan’ın Gezi eylemlerinden bu yana ayrıştırıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı bir dil kullandığı savunulurken, hekimlerin bu durumu kaygıyla izlediği belirtildi.
‘Normal/de hiç kimse…’

Erdoğan’ın Gaziantep Mitingi’nde Berkin Elvan’la ilgili söyledikleri için ‘Dehşete kapıldık’ yorumunun yapıldığı açıklamada, Başbakan’ın ifadelerinin ‘anormalliği’ şöyle anlatıldı:

Normal’de hiç kimse çocuklarını kaybetmiş iki aileyi karşı karşıya getirmeye çalışmaz.

Normal’de hiç kimse ekmek almaya giderken polis tarafından başından vurulan, 269 gün ölümle pençeleştikten sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki bir çocuğu terörist ilan etmez.

Normal’de hiç kimse oyun çağında öldürülen bir çocuğun mezarına konan oyuncak misketleri “demir bilye” olarak çarpıtmaz.

Normal’de hiç kimse daha iki gün önce evlâdını toprağa vermiş bir anneyi miting meydanında yuhalatmaz.

Açıklamada hekimlerin, insanın bin bir ruh halini, bin bir duygu durumunu bildiği ifade edilirken, Başbakan Erdoğan’ın duygu durumdan kendisi, çevresi ve ülke adına ‘fevkâlâde’ endişe duyulduğu bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu