Ana SayfaGenelManşet

Şeyh Muhammed Nemir: Suudi Arabistan Sistematik Bir Şekilde Bu Ülke İçindeki İslami-Tarihi Eserleri Ortadan Kaldırmayı Bir Devlet Politikası Haline Getirmiştir.

Şeyh Muhammed Nemir Ahmed Zeğmut

Lübnan’da bulunan Filistin İslami Şura Başkanı Şeyh Muhammed Nemir Ahmed Zeğmut, Haremeyn-i Şerifeyn’in genişletilmesi projesi bahanesiyle Arabistan Baş müftüsünün son olarak yayımladığı Mekke’deki tarihi eserlerin tahribinin caiz olduğu yönündeki fetvasını eleştirdi ve şöyle konuştu: Bugün Arabistan’da bir tarih yok edilmektedir. Burada tüm İslami şahsiyetlere ve kuruluşlara büyük bir sorumluluk düşmektedir. İslami kuruluşlar ve şahsiyetler topyekun harekete geçmeli, kutsal topraklarda yapılan tarih ve kültür katliamını durdurmalıdırlar.

Şeyh Ahmed Zeğmut, sözlerini şöyle sürdürdü: Tüm müftüler, din âlimleri, çeşitli İslami mezheplerin kanaat önderleri, uluslar arası İSESCO ve  İslami Dayanışma Örgütü gibi kurum ve kuruluşların Suudi hanedanı tarafından yürütülen tarih katliamını durdurmak için harekete geçmeleri vaciptir.

Arabistan’daki bu tarih katliamı vicdan sahibi her Müslümanı rahatsız etmektedir. Eğer hedef Mescid-i Haram’ı genişletmekse bunu yaparken Asr-ı Saadet döneminden kalmış olan ve tarih boyunca Müslümanlar tarafından koruna gelmiş bulunan eserleri de korumanın bir zaruret olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Arabistan Baş Müftüsü tarafından verilmiş olan bu yıkım fetvası, çok önemli bir gerçeği ortaya koymuştur. O da şudur: Bugün Suudi Arabistan sistematik bir şekilde bu ülke içindeki İslami-tarihi eserleri ortadan kaldırmayı bir devlet politikası haline getirmiştir. İşte bu yüzden İslami kurum ve kuruluşlar olayın ciddiyetini iyi anlamalı ve bir an evvel organize şekilde hareket edip Suudi yönetimini bu kararından vazgeçirecek somut adımlar atmalıdırlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu