Ana SayfaGenelManşet

Hamas: ”Siyonist İsrail’i devlet olarak resmiyette tanımayacağız”

HAMAS

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas),  siyonist İsrail’i bir devlet olarak resmiyette tanımayacaklarını bildirdi.

HAMAS dün yayınladığı bildiride, siyonist İsrail rejiminin Yahudi devleti olarak tanınması konusunda  yapılan oyunlara dikkat çekerek, İslam dünyası ve Müslümanların Kudüs ve Mescidi Aksa konusunda  oyuna gelmemeleri çağrısında bulundu.

Bu arada HAMAS liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Fetih Hareketi’ni gittiği yolu gözden geçirmeye davet ederek, Fetih’in geçmişte Kudüs’ü ve Filistin davasını savunan ilk Filistinli grup olduğunu hatırlattı.

Gazze’deki İslam Üniversitesi’nde dün akşam (23 Kasım Pazar) düzenlenen panelde konuşan Mahmud Ez-Zehhar, “Fetih Hareketi, uzlaşı hükümetinin kurulması dışında Hamas’la imzaladığı anlaşmaların hiçbirini uygulamadı. Uzlaşı hükümeti de kendisinden beklenen görevi yerine getirmedi” dedi.

Hamas Hareketi’nin savaş ve direniş konusunda Salahaddin El-Eyyubi’nin metodunu benimsediğini söyleyen Ez-Zehhar, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Salahuddin El-Eyyubi’nin ordusunun devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.

Hamas yetkilisi, bazılarının direnişin başarılarını küçük göstermeye çalıştığına dikkat çekerek, “Yenilmiş Ekin” Savaşı’nın işgalden kurtuluşa giden yol olduğunu ve işgal rejiminin ulusal güvenlik teorisini yerle bir ettiğini söyledi.

Halkın bir kısmının Filistin’in özgürlüğüne inanmamasının bugünkü duruma gelmelerine yol açtığını kaydeden Ez-Zehhar, “Fakat biz taviz vermeyeceğiz ve Filistin’in tamamını işgalden kurtaracağız. Tek bir karışından dahi vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu