Ana SayfaGenelManşet

Hizbullah Her Gün Daha da Güçleniyor.

020de811a64a231702e520c134245a3f_XLSiyonist rejim donanma birliklerinden yapılan açıklamada Hizbullah’ın her geçen gün artan saldırı kapasitesine dikkat çekildi.

Amerikan gazetelerinin Suriye’den Hizbullah’a yüksek teknolojiye sahip füzeler gönderilmeye devam ettiğini gündeme getirmesinden sonra Siyonist rejim ordusu donanma kuvvetlerinden yapılan açıklamada, Hizbullah’ın ileri teknoloji ürünü olan güdümlü füze sistemi ‘Yakhont’lara sahip olduğu noktasında uyarıda bulunarak bunun Siyonistlerin varlığı açısından bir tehdit unsuru içerdiğini belirtti.

‘İsrail’ kaynaklarının ifadesine göre “Yakhont’un radar tarafından tespit edilmesi çok zor” ve “şayet kullanılırsa füzeler ‘İsrail’ limanlarını mahvedecektir” denildi.

Ynet gazetesinin haberine göre Hizbullah’ın ileri teknolojiye sahip güdümlü füze sistemi Yakhont’a sahip olması “İsrail” deniz kuvvetleri üzerinde soğuk duş etkisi yaptı. Deniz kuvvetlerinin tahminine göre bu türden bir füze sistemi Hizbullah’ın elinde olduğu müddetçe hem Hayfa hem de Aşdod limanları güvende olmayacak”.

Siyonist deniz kuvvetleri yetkililerinden yapılan açıklamada “Hizbullah ve Suriye rejimi her geçen gün daha da güçleniyor. Geçtiğimiz hafta bir Rus gemisi, Suriye limanına yanaşarak silah sevkiyatı yaptı” dedi.

Wall Street Journal gazetesinin Cuma günü yapmış olduğu habere göre Amerikalı yetkilileri, Hizbullah üyelerinin kendilerini durdurmak isteyen “İsrail” hava kuvvetlerinin saldırısından kaçınmak için füze sistemlerini peyderpey gizlice transfer ettiğine inanıyorlar.

WSJ’nin haberinde aktardığına göre Amerikan istihbaratı, şu an için 12 adet gemi savar güdümlü füze sisteminin Suriye içerisinde Hizbullah’ın elinde olduğunu düşünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu