Manşet

‘İMF uşağı Tayyip Erdoğan’ sloganına toplam 31 yıl ceza.

TURKEY-PAKISTAN/Eskişehir Halkevleri’nin 2011 yılında zorunlu sağlık sigortasına karşı yaptığı eyleme açılan dava sonuçlandı. Eyleme katılan 17 kişi “başbakana hakaret” suçundan toplam 31 yıl ceza aldı

2011 yılının son günlerinde Eskişehir’de Halkevleri, zorunlu ve paralı sağlık sigortası GSS’ye karşı Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüyüş düzenleyerek tepki göstermişti. Yapılan eylemde “Sağlık Bakanlığı A.Ş”nin sembolik açılışı gerçekleştirilerek “İMF uşağı Tayyip Erdoğan ” sloganları atılmıştı.

Eskişehir’de hemen hemen yapılan her eyleme açılan davalar gibi, bu eylemden sonra da hemen dava açılmıştı. 2012′den beri süren ve 9 duruşması yapılan davada birçok hukuksuz uygulama gerçekleşti.

Mahkemenin dayanağı: Terörle mücadelenin fişleme belgeleri

Sendika.Org’a konuşan Av. Pınar Çelik Arpacı daha ilk duruşmadan “uşak kelimesinin” hakim tarafından suç kabul edildiğini, avukatların ve sanıkların tüm savunmalarına rağmen hakimin tavrının ve kararının değişmediğini söyledi. Arpacı ayrıca, hakimin kamu görevlisine hakaret olarak belirtilen suçu “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret” olarak değiştirdiğini ekledi. Av. Arpacı, hakimin ara karar vermeden, terörle mücadele şubesinden sanıkların fişleme belgelerini istediğini ve kararı bu belgelere dayanarak verdiğini belirtti.

Terörle mücadeleden dava dosyasına alınan 23 sayfalık fişleme belgelerinde sanıkların katıldığı irili ufaklı bütün basın açıklamaları ve eylemler “kamu görevlisine direnme”, “görevini yaptırmamak için direnme” ve “şiddet” başlıklarında suç olarak değerlendiriliyor. Karar ise bu belgelerdeki yargılara göre verildi. Cezalarda bu “suç”lardan dolayı indirime gidilmedi, cezalar ertelenmedi.

11 Şubat’ta 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada Hakim Kemal Karanfil,  3 kişiye birer yıl, 14 kişiye ikişer yıl olmak üzere  31 yıl hapis cezasına karar verdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu