Ana SayfaGenelManşet

İşgal polisi, Filistinli bir genci soyundurarak aşağılayıcı bir şekilde teftiş etti

israil-filistin genç

Kudüs’ün kuzeyindeki Şufat beldesi sakinlerinden Filistinli bir gencin dün (23 Kasım Pazar) tramvay bekçilerinin hakaret ve aşağılamalarına maruz kaldığı bildirildi.

18 yaşındaki Ömer Fehmi Ez-Zuğeyr’in babası, tramvay bekçilerinin dün oğlu Ömer’i Beyt Hanina’dan dönerken Şufat beldesindeki durakta tramvaydan inmek istediği sırada durdurduğunu ve Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki hükümet binası yakınlarındaki Harciye bölgesine götürdüğünü, bekçilerin orada Ömer’i elbiselerini çıkarmaya zorladığını, işgal polisi ve sınır muhafızları gözetiminde oğlunun çıplak olarak aşağılayıcı bir şekilde teftiş edildiğini söyledi.

Bu arada, genç Ömer Ez-Zuğeyr’in yaklaşık bir ay önce Şufat beldesinde özel kuvvetler mensubu on işgal polisinin saldırısına uğradığı ve darp edildiği, vücudunda yara ve berelerin oluştuğu bildirildi.

Filistinli gencin babasının o dönemde işgal polisinin ihlallerini inceleyen işgal rejimi Adalet Bakanlığı soruşturma bölümüne başvuruda bulunduğu fakat şu ana kadar şikayetiyle ilgili kendisine herhangi bir cevap verilmediği öğrenildi.

Öte yanda, Yahudi yerleşimcilerin dün gece Kudüs’ün kuzeyindeki Beyt Hanina beldesi sakinlerinden Filistinli bir genci öldüresiye dövdükleri ve gencin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu