Ana SayfaGenelManşet

IŞİD, Irak’ın tarihi eserlerini kaçak olarak Amerika ve İsrail’e gönderiyor

Irak’ın tarihi eserleri

Irak’ta bir kaynak, tekfirci terör örgütü IŞİD’in en büyük komutanlık merkezinin Diyale’de ortaya çıkarıldığını ve aynı zamanda IŞİD’in, Irak’ın tarihi eserlerini kaçak olarak Amerika ve İsrail’e gönderdiğini bildirdi.

Irak meclisi turizm komisyonu üyesi Hüseyin eş’Şerifi yaptığı açıklamada, IŞİD’in Salahaddin ve Neyneva eyaletlerinde tarihi eserleri çaldığını ve onları kaçak olarak Amerika ve İsrail’e gönderdiğini söyledi.

Şerifi, temmuz ayında yaşanan gelişmeler ardından IŞİD’in özel bir grup oluşturduğunu ve sözkonusu grubun Neyneva ve Salahaddin kentlerindeki tarihi eserleri Amerika ve İsrail’e kaçak yolla götürmek olduğunu belirterek, bu çerçevede çok fazla sayıda Irak’ın tarihi eserlerinin Irak’tan terör örgütü tarafından kaçırıldığını söyledi.

Bu arada Irak’ın el’Halis şehir valisi Udey Hedran da, Irak istihbarat güçlerinin Bakube’nin 75 km. kuzeyinde IŞİD’a ait en büyük komutanlık merkezini keşfettiklerini ve bu merkezin yerin altında olduğunu söyledi.

Bakube’nin el’Azim bölgesinde yer alan sözkonusu yer altı merkezinde IŞİD komutanları ve elebaşlarının toplantılarının yapıldığını söyleyen Hedran, IŞİD’in bu gibi merkezleri tünel kazarak gerçekleştirdiğini ve tünel konusunda edindiği tecrübesini işgalindeki diğer bölgelere aktarmaya çalıştığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu