Ana SayfaGenelManşet

Kenya’daki rehine krizi sona erdi

bcfbefcf15ec359b208752ff3df463c2_XL

Kenya Devlet Başkanı, alışveriş merkezine düzenlenen terörist saldırının ardından başlatılan operasyonun sona erdiğini söyledi. Saldırıda 72 kişinin öldüğü, 11’i güvenlik görevlisi 240 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Kenya‘nın başkenti Nairobi’deki alışveriş merkezine 21 Eylül Cumartesi günü düzenlenen ve 4 gün devam eden terör saldırısı sona erdi.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, televizyondan halka yaptığı konuşmada, Nairobi’de bulunan Westgate alışveriş merkezine yönelik cumartesi başlatılan terörist saldırının 4. günde sona erdiğini açıkladı.

Güvenlik güçlerinin teröristleri yenmeyi başardıklarını belirten Kenyatta, Kenya halkının birbirlerine karşı hoşgörü ve barış içinde yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Kenyatta, teröristlerin saldırıları ve 4 gün süren operasyonlarda 61’i sivil, 6’sı güvenlik görevlisi, 5’i terörist olmak üzere 72 kişinin öldüğünü, 11’i güvenlik görevlisi 240 kişinin yaralandığını bildirdi.

Olayların başladığı ilk günde bin kadar sivilin alışveriş merkezinden tahliye edildiğini, teröristlerin elindeki son rehinelerin de dün geceki operasyonda kurtarıldığını ifade eden Kenyatta, operasyon sırasında 11 şüphelinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Devlet Başkanı Kenyatta, teröristlerin saldırısı ve operasyonlar sırasında meydana gelen enkaz altında kalan sivil ve teröristlerin olabileceğini kaydetti.

Ülkesinin büyük bir olayla karşı karşıya kaldığına değinen Kenyatta, terör saldırısı nedeniyle kendilerine destek olan ülkelere de teşekkür etti.

Nairobi’nin en lüks alışveriş merkezlerinden Westgate’e düzenlenen saldırıyı, Somali kökenli Eş-Şebab örgütü üstlenmişti. Saldırı sonrası yapılan açıklamalarda, saldırıyı 10 ile 15 arası militanın gerçekleştirdiği bildirilmişti.

Eş-Şebab örgütü, saldırıdan kısa süre sonra yaptığı açıklamada, saldırıyı Kenya’nın Somali’de asker bulundurmasına tepki olarak düzenlediklerini açıklamış ve Kenya hükümetinden Somali’deki 4 bin askerini çekmesini istemişti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu