FilistinManşet

Kudüs İntifadası’nda 17. Cuma; onlarca yaralı

17.CUMA

Geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana devam eden Kudüs İntifadası’nda 17. Cuma da halk sokaklardaydı. Cuma namazından sonra Gazze sınırında, başkent Kudüs’te ve Batı Şeria’daki birçok noktada işgal güçleriyle çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin gerçek mermilerle, plastik mermilerle ve yoğun gazla müdahalelerinde onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Batı Şeria’da bulunan Belin Köyü’nde işgalcilerin duvar inşaatını protesto eden gruba işgal polisi müdahale ederken bir çocuk kafasından yaralandı ve onlarca kişi atılan yoğun gazdan etkilendi. Polis müdahalelerinde gerçek mermiler de kullanıldığı belirtildi. Gösterilerde İsveç’in işgal devletine karşı tutumunu takdir etme amacıyla Filistin bayraklarının yanında İsveç Bayrakları da taşındı.
Kalkiliya’da ise Yahudi yerleşkesi inşasını protesto etmek ve 13 yıldır kapalı tutulan yolun açılmasını istemek için her hafta toplanan kalabalığıa işgal güçleri gerçek mermilerle ve plastik mermilerle ateş açtı, 1 gencin plastik mermi isabet ederek gözü çıkarken, 2  kişi de ayaklarına isabet eden gerçek mermilerle yaralandı.
Beytlahim’in kuzeyinde bulunan Bilal bin Rebah Camii çevresinde ise Filistinli gençler ve işgal askerleri arasındaki çatışmaların ardından, siyonist askerler üç Filistinli genci tutukladı, Filistinli gençlerin tutuklandıktan sonra nereye götürüldükleri bilinmiyor. Buradaki çatışmalarda yaralılar olduğu da belirtildi.
Ramallah’taki Nebi Salih köyünde ve şehirde bulunan Ofer cezaevi önünde de işgal güçleriyle yoğun çatışmalar yaşandı.
Gazze’de de Cuma namazının ardından sınıra yürüyen Filistinlilere ateş açılması sonucu 15 kişinin yaralandığı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu