Ana SayfaGenelManşet

ETME-BULMA DÜNYASI.EVLAD BABASINA NE YAPARSA OĞLUDA BABASINA YAPAR .

ETME BULMA DÜNYASI

Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife El Sani, tahtı 33 yaşındaki oğlu Veliaht Prens Tamim bin Hamad El Thani’ye devretmeye karar verdi.

Katar Emiri bu kararını, kraliyet ailesi üyeleri ve danışmanlarıyla görüşmede açıkladı. Alınan bilgilere göre görev devriyle ilgili resmi açıklama daha geç tarihte yapılacak.

Ayrıca Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir El Thani’nin de istifa edeceği tahmin ediliyor.

Şeyh Hamad’ın oğlu Tamim, Avrupa’nın en saygın askeri okulu olarak nitelenen Royal Military Academy Sandhurst’dan mezun oldu. Müslüman Kardeşler hareketiyle sıkı ilişkileri bulunuyor ve babasından daha muhafazakar(!) olduğunu düşünülüyor.

Şeyh Hamad bin Halife es-Sani (d. 1952) 1995’ten beri Katar emiri. Katar emiri Şeyh Halife bin Hamed El Sani en büyük oğlu olarak dünyaya geldi. İngiltere’de Sandhurst Askeri Akademisi‘nden mezun oldu. 1977’de veliaht prens ilan edildi ve aynı yıl savunma bakanlığına atandı. 1980’lerde Yüksek Planlama Konseyi’nin başına geçti. 1995’te kansız bir darbeyle emir olan babasını tahttan indirerek onun yerine geçti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu