Ana SayfaGenelManşet

Obama’dan Şok Sözler: Öldürmekte Çok İyiyimdir

vahşi-obama

Obama‘dan Şok Sözler: Öldürmekte Çok İyiyimdir

ABD Başkanı Obamanın 2012’de insansız hava aracı (İHA) saldırılarıyla ilgili “öldürmekte çok iyi olduğunu” söylediği iddia edildi. Bu sözlerin İHA saldırılarının tartışıldığı bir dönemde ortaya çıkması tepkileri artırdı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın 2012 başkanlık seçimleri sırasında, yardımcıları ile gerçekleştirdiği bir toplantıda insansız hava araçları (İHA) saldırılarını kastederek “İnsan öldürmekte gerçekten iyiyim” dediği iddia edildi. Gazeteciler Mark Halperin ve John Heilemann’ın 2012 başkanlık seçimlerini konu edindiği “Double Down” adlı kitabında yer verdiği bu söz, büyük tartışmalara yol açacak gibi gözüküyor. Obama’nın sarf ettiği belirtilen bu ifadenin Pakistan’a düzenlenen İHA saldırısında Taliban liderinin öldürülmesinin ardından ortaya çıkması ise dikkat çekici.

Obama’nın sarf ettiği iddia edilen sözlere yer veren Yahoo News ve Business Insider siteleri, “Bu sözler 2009 Nobel Barış Ödülü sahibine uymuyor” yorumunda bulundu. Washington Post’un haberine ise “Obama tabutuna bir çivi daha çaktı”, “Bu sözleri (George W.) Bush söyleseydi ortalık karışırdı” gibi yorumlar yapıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu