Ana SayfaGenelManşet

Safevi: Suriye’de Yaşananları Türkiye’nin Yönelttiği Bir Amerikan Politikası Olarak Nitelendirdi.

yahya safevi

Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye’deki protesto olaylarının Ankara’nın Suriye’ye karşı uyguladığı yanlış politikanın sonucu olduğunu ileri sürdü.

Ortadoğu bölgesindeki olayları değerlendiren Tümgeneral Safevi, son yıllarda bölgede yaşanan halk hareketlerinin ardından aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerin aynı olayların “sahtesini” Suriye’de uygulamaya çalıştığını ancak başaramadığını savundu.

İran’ın Tasnim Haber Ajansı’nın haberine göre, Suriye’de yaşananları Türkiye’nin yönelttiği bir Amerikan politikası olarak nitelendiren Safevi, “ ABD, Siyonist İsrail, Katar ve Suudi Arabistan’ın Suriye politikaları yenilgiye uğradı. Türkiye ise ülke geneline yayılan protestolarla çok ağır vaziyettedir. Türkiye’deki bu vaziyet Ankara’nın komşusu Suriye konusunda takındığı politikanın yanlış olduğunu göstermektedir” dedi.

Bölgedeki halk hareketlerini ‘İslami Uyanış’ olarak nitelendiren İranlı General, “ABD ile İsrail ve ABD’yi niyabetten Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar, İslami Uyanışın sahtesini Suriye’de de uygulamaya çalıştı. Bu doğrultuda 40 bin paralı savaşçı Türkiye, Lübnan ve Ürdün sınırlarından Suriye’ye gönderildi, ancak başaramadılar” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu