Manşetönemli

Sapık suudi müftüsü şeytani fetvalarda sınır tanımıyor!

2020641361670

Suudi şeyhlerinden Nasır Ömer, evli bir kadının cinsel ihtiyacı kocası tarafından temin edilmiyorsa kocasının izniyle başka bir erkekle ilişki kurabilir dedi.

Nasır Ömer’in verdiği bu fetva sosyal paylaşım sitelerinde birçok tartışmaya neden oldu ve internet kullanıcılarının öfkesini beraberinde getirdi. Bu fetva hakkında yapılan genel yorumlar şöyle: Artık bu iğrenç fetvalara son verilsin. Bu tarz fetva verenler fetva makamından uzaklaştırılsın. Hiç kimsenin insanların ahlaki değerlerini alay konusu etmeye hakkı yoktur.

Bu Suudlu şeyhin fetvasının tehlikesi IŞİD tehlikesinden az değildir.

Nasır Ömer birkaç yıl önce verdiği fetvada “cihat nikahını” meşru kılmış, namahrem kadın bulunmaması halinde Suriye’de savaşan mücahitlerin kendi mahremleriyle [anne, bacı, teyze gibi] cihat nikahı yapabileceğini söylemişti. Bir süre sonra da yoğun itirazlar yüzünden sözünü değiştirmişti.

Mahrem kadınlarla cihat nikahının caiz olduğuna fetva veren Nasır Ömer’in bu fetvası el-Visal kanalından yayımlandı. Bu kanal, söz konusu Şeyh ve fetvasını eleştirenlere şu cevabı verdi: Bugün ne yazık ki birileri çıkıp mücahitlerin (teröristlerin) rahatlaması ve motivasyonu için verilen fetvaları eleştirebiliyor. Bu vicdansızlar, düşmanın kadınları ve çocukları nasıl katlettiğini görmüyorlar mı?!

Şeyh Nasır Ömer daha önce de Şii kadın ve çocukların köle olarak alınıp teröristler arasında dağıtılmasının caiz olduğuna dair fetva vermişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu