Manşetönemli

Siyonistlerin onur konuğu,abilerine hizbullahı şikayet etti

davutolu abd
Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye krizinde İran ve Hizbullah’a yönelik eleştirilerinde tonu sertleştirdi.

Davutoğlu, Siyonist lobi CFR’nin onur konuğu olarak bulunduğu New Yorkta Türkiye’nin Suriye krizinde İran ve Hizbullah’a yönelik eleştirilerinde tonu sertleştirdi. New York’ta konuşan Başbakan, “Hizbullah’ın varlığına karşı yeterince şey yapıyor muyuz” diye sordu. Tartışmalı iç güvenlik paketinin ise AB standartlarında olduğunu savunarak, yasanın gerekçelerinden biri olarak Türkiye’de olabilecek “Suriye rejiminin ajanlarını” söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hafta başı Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretin ardından Türk dış politikasında İran karşıtı bir çizginin daha da ağırlık kazanacağı yönündeki işaretler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun New York temaslarında iyice belirginleşti.

Perşembe sabahı Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Suriye’ye Lübnan’dan geçen ve Esad Rejimi’ni destekleyen yabancı savaşçılara vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, akşam Amerika’nın ünlü düşünce kuruluşu Dış Politika Konseyi CFR’da yaptığı konuşmada da, açıkça Suriye’de rejim yanlısı, İran tarafından desteklendiği bilinen Hizbullah unsurlarını eleştirdi. Ve isim vermeden, İran’ı Esad’ın yanında savaşmaları için Suriye’ye devlet görevlileri göndermekle suçladı.

Davutoğlu, tartışmalı iç güvenlik paketinin gerekçelerinden biri olarak da Türkiye’deki Suriye rejiminin ajanlarını söyledi.

Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye’ye geçen yabancı savaşçıları durdurma konusunda ne tür önlemler aldığı yönündeki soruya cevap verirken, konuyu İran’a bağlayarak şunları söyledi: “Bu kolay bir iş değil ama biz mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Biz yabancı savaşçılara karşıyız. Ama şunu söylememe izin verin. Evet, hepimiz yabancı savaşçılara karşıyız. Ama Lübnan’dan gelen, rejimi destekleyen yabancı savaşçılar olan Hizbullah’ın varlığına karşı yeterince şey yapıyor muyuz? Rejimi destekleyen, Irak’tan gelenlere karşı yeterince şey yapıyor muyuz? Suriye’de savaşmak için yetkililerini yollayan bazı ülkeler konusunda yeterince şey yapıyor muyuz? Ama sanki sadece bir tarafta yabancı savaşçılar varmış gibi… İlkelere bağlı olmak zorundayız. Türkiye son 30 yıldır terörizmden acı çekiyor. Biz terörizmin hiçbir türlüsüne asla tolerans göstermeyiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu