GenelManşetYemen

Suudi Amerika’dan insanlık dışı saldırı: Zehirli gaz kullanıyor.‏

SUUDİ
-El-Alem ajansının haberine göre, Suudi rejimi kendi topraklarında ve Marib ile Sana eyaletlerinde yaşadığı ağır kayıplarının intikamını almak için, Sade şehrine özellik ile Sade’nin merkezine daha ağır saldırılar gerçekleştiriyor ve saldırılarda zehirli gazlar ile yüklü olan füzeleri kullanıyor.

Suudi savaş uçakları nerede ise her gün Sade şehrini bombalıyor ancak, son saldırılarında kullandıkları füzeler şimdiye kadar kullanılmamıştı ve yeniydi.

Son saldırılarda kullandıkları füzelerin önceki füzeler ile farkı, yeni füzelerin zehirli gazlar ile yüklü olmasıydı, füzelerin isabetinden sonra zehirli gazlar bölgeye dağıldı ve farklı hastalıkların oluşmasına neden olacaktır.

Açıklamaya göre, Suudi savaş uçaklarının kullandıkları füzeler, dünya çapında yasaktır, füzelerin Sade eyaletinin Meran bölgesinin köylerine ve bir kaç sınır bölgesine isabet ettiği biliniyor.

Füzelerin isabetinden hemen sonra, beyaz renkli ve zehirli bir gaz yayılıyor ve son açıklamalara göre, şu ana kadar aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu 17 Yemenli zehirlenmekten dolayı hayatını kaybetti.

Farklı hastalıklara neden olan zehirli gazlar, bir kaç kişide kan kusmasına yol açtı.

Sana’da gerçekleşen saldırıda 30’u aşkın kişi hayatını kaybetti

Şin Hava ajansının yayımladığı habere göre, Suudi rejimi önderliğindeki Yemen’e karşı Arap koalisyonunun Yemen’in Başkenti Sana’ya gerçekleştirdiği hava saldırıları 30 kişinin ölmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına neden oldu.

Sana’ın eski bir bölgesinde gerçekleşen hava saldırıları, yerleşim binalarının ve evlerin tahrip edilmesine neden oldu.

Yemen’in Emniyet yetkililerinden birinin açıklamasına göre, saldırılar sonucunda 30 kişiyi aşkın kişi canını kaybetti ve ölenlerin çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor .

Yemenli yetkili açıklamasının devamında, ölü sayısının artacağını söyledi. Açıklamaya göre hastanelerde tıbbı teçhizatlarının bulunmaması, ölü sayısının artmasına neden olacaktır.

Bölge sakinlerinin açıklamalarına göre, bugün ve dün gece gerçekleşen saldırılar, savaşın başladığı günden beri en şiddetli saldırılardandı.

Yemen’in sağlık bakanlığı uluslararası kurumlardan, Yemen hastanelerine yardım etmelerini istedi, ve tıbbi teçhizatın yeterli olmadığını açıkladı.

Ordu subaylarından biri, Şin Hava ajansına yaptığı açıklamada, Suudi önderliğindeki koalisyon savaş uçaklarının bir günde 55’i aşkın kez Sana’nın farklı bölgelerini hedef aldığını söyleyerek, hedef alınan bölgelerin genellik ile Şii grupların mevzileri ve Ensarullah taraftarına ait olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu