Ana SayfaGenelManşet

Suudi Arabistan, idam yada müebbet hapsine çaptırılan mahkumları savaşmaları için Suriye’ye gönderiyor.

arabistan mahkumları suriye'ye gönderiyor

Suudi Arabistan, aylardır idam yada müebbet hapsine çaptırılan mahkumları savaşmaları için Suriye’ye gönderiyor.

Ülkesinde binlerce ABD’li asker barındıran ve bunların maaşlarını da halkın hakkı olan devlet hazinesinden ödeyen Suud rejimi tarihe geçecek bir utanca daha imza attı.

İsrail’in güvenliği için Suriye’nin yıkılmasına yardım eden Suudi rejimi, ABD’nin yaptığı gibi, hapishanelerdeki cani mahpusları, kan dökmeleri için Suriye’ye sokuyor. İsyancılara katılan bu mahkûmlar başarılı olamayınca Suudi rejimi çareyi Suriye’ye gizli bir şekilde asker göndermekte buldu.

Ortaya çıkan son delillere göre, Arabistan çok sayıda askere ücretli izin verip, isyancılara katılmak üzere Suriye’ye gönderdi. Güney Halep’te çıkan çatışmalarda Arabistan Hava Kuvvetleri’ne bağlı üst rütbeli bir askerin öldürülmesi bu gerçeği daha fazla gözler önüne serdi. Seyf Ceman Maliki adındaki adında öldürülen Arabistan ordusuna bağlı askerin, Suriye’ye gitmeden önce Cidde Hava Kuvvetleri’nde Nusra Cephesi ile irtibatı sağladığı bildirildi. Nusra ve IŞİD adlı isyancı gurupların arasında çok sayıda Arabistan askerinin bulunduğu biliniyor.

arabistan mahkumları suriye'ye gönderiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu