LübnanManşetönemliSuriye

Ümmetin yüz akı hizbullah 512 kilometrekarelik alanı vahşi teröristlerden temizledi

ÜMMETİN YÜZ AKI
El-Meyadin haber ajansının haberine göre, Hizbullah savaşçıları ve Suriye ordusu teröristlere karşı başlattıkları savaştan bu yana işgal edilen 512 kilometrekare toprağı geri aldı. Kalemun ve doğu dağlarını teşkil eden bu topraklar IŞİD ve Nusra teröristlerinden temizlendi. Bu iki terör örgütü bundan önce bu bölgelerin 800 kilometrekaresini işgal edebilmişlerdi.

Hizbullah savaşçıları ve Suriye ordusu teröristlere karşı başlattıkları savaştan bu yana işgal edilen 512 kilometrekare toprağı geri aldı. Kalemun ve doğu dağlarını teşkil eden bu topraklar IŞİD ve Nusra teröristlerinden temizlendi.

Lübnan Hizbullahı’nın savaşçıları Lübnan’ın işgal edilen 225 kilomerekarelik dağlık bölgesini teröristlerin elinden kurtardı. Kurtarılan bölgenin 110 kilometrekaresi Ersal bölgesinde yer alıyor.

Suriye ordusu ve direniş güçleri Lübnan sınırında yer alan Kalemun bölgesinin 287 kilometrekaresini de teröristlerin elinden geri aldı. Bu ikinci bölgenin 50 kilometrekaresi Felite dağlık bölgesine ait olduğu biliniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu