Ana SayfaGenelManşet

Erdoğan Amerikan planlarının taşeronluğunu yapıyor.

Halaki10Suriye Başbakanı Vail el Halaki, AKP’nin Suriye’deki tekfirci ve kiralık terör çetelerine mali ve lojistik desteğini sürdürdüğünü söyledi.

Halaki; Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP hükümetinin Suriye halkını öldürmeleri, hizmet kurumlarını sabote etmeleri ve servetlerini yağmalayıp çalmaları amacıyla dünyanın her yerinden gelen teröristlere güvenli geçit ve barınak teşkil ettiğini ifade etti.

Erdoğan hükümetinin Suriyelilerin kanlarının akıtılmasına ciddi bir derecede bulaştığını belirten Halaki bu hükümetin Erdoğan’ın ‘Sultani’ hayallerini iade etme evhamlarına bağnazca tutunduğuna dikkat çekti. Halaki Erdoğan ve hükümetinin bölgede Amerikan planlarının taşeronluğunu yaptığını belirtti.

Erdoğan’ın Filistin davası, özgürlük ve demokrasiyle birlikte komşu ülkelerle sorunları çözme konularında öne sürdüğü sloganların boş söylemlerden ibaret olduğunun ortaya çıktığına işaret eden Halaki; Erdoğan ve hükümetinin izlediği politikanın Suriye ve Türkiye’nin kardeş ve dost halkları arasındaki ilişkileri kötü etkilediğini vurguladı. Halaki bu politikalar neticesinde Türkiye hükümetinin tüm komşu ülkelerle sorunları arttığını, Erdoğan’ın halk tabanında da büyük bir gerilemenin olduğuna dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu