Ana SayfaGenelManşet

Kerry’nin danışmanları Cenevre-2’nin iptal edilmesi çağrısı yapıyorlar

bd5256cf385a8487eda3244e67348f18_XLSuriye’ye yönelik Cenevre-2 barış konferansı düzenlenmesi fikrini ortaya atan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry kendisinin danışmanlarının da bulunduğu muhalefetin onu iptal talebi ile karşı karşıya kaldı.

Rusya ve ABD ülkeleri Suriye hükümet ve muhalafet sözcülerini masaya oturtup Suriye’nin geleceği ile ilgili konferansın gerçekleştirilmesine yönelik yardımlaşma konusunda anlaştılar. Kerry net bir şekilde görüşmelerin yapılmasını isterken, son birkaç günü de Suriye muhalefetinin önemli liderlerini ikna etmeye harcadı. Ancak, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın birkaç üst düzey yetkilisine göre, Kerry’nin bazı önemli danışmanları muhalefet liderlerinin en önemlilerinin toplantıya gelmeyecek olmasından dolayı konferansın iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Cenevre Konferansı’nın olmasını tek isteyen kişi ise ABD Dışişleri Bakanı olurken, ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisinin bir  dergiye verdiği demeçte “Ona kim gelecek? Onlar kendinden başkalarını temsil edecekle mir? Temsil etmeyeceklerse neden riske atılsın ? sorularını yöneltti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu