Ana SayfaGenelManşet

Musa Ebu Merzuk; Filistin davası yanında olmak ve Filistin direnişiyle çatışmamak Mısır’ın ulusal güvenliği gereğidir

musa ebu merzuk

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın siyasi birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Filistin davasının yanında yer almanın ve Filistin direnişiyle çatışmamanın 1948 yılından beri Mısır ulusal güvenliğinin bir gereği olduğunu belirterek, bunun böyle devam etmesi gerektiğini söyledi.

Mısır televizyonlarından birine demeç veren Ebu Merzuk, Mısırlı bir vatandaşın Sisi’den tünelleri tamamıyla kapatmasını, Filistinli hastaların geçiş yapmasını izin vermemesini, Mısır’da bulunan bütün Filistinlileri öldürmesini ve Gazze’ye füzelerle vurmasını istemesini değerlendirerek şunları söyledi: “Rafah sınır kapısı zaten sadece insani durumlar için açılıyor. Düşmanla savaşın olduğu sınır bölgelerinde nöbet tutarken ölmek bizim için şeref ve onurdur. Diğer yandan Mısır zindanları ülkede bulunan bütün Filistinlileri içine alabilecek büyüklükte midir? Mısır’da ikamet edip Mısır vatandaşlığını alanların çoğu bu hakkı kanuni yollardan almıştır ve bu iş cuntanın darbe yapmasından sonra da devam etmiştir.”

Gazze’nin füzelerle vurulmasına da değinen Ebu Merzuk “Gazze halen işgal altındadır. Bu füzelerle çocuk ve kadınları mı öldürmek istiyorsunuz?” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu