Ana SayfaGenelManşet

Yaalon, Hamas’a ve alt yapısına yönelik saldırıları durdurmayacağız

israil-savunma-bakani-yaalon

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, İsrail’in tamamıyla tasfiye olduğuna inanmadıkça Hamas’a ve alt yapısına yönelik saldırıları durdurmayacağını söyledi.

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde kaybolan üç askerin bulunması için yürütülen operasyona katılan askerlere yaptığı ziyarette konuşan Siyonist Bakan, Hamas Hareketi’ne yönelik baskıların durmayacağını belirtti.

Dokuz gün önce (12 Haziran Perşembe) kaybolan üç askerin bulunması için aralıksız operasyon yapan işgal ordusu bir sonuca varamazken, üst rütbeli subaylar yaptıkları operasyonun suya ekin ekmeye benzediğini söyledi.

Siyonist istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Walla haber sitesi de Yaalon’un ziyaretiyle ilgili verdiği haberde, askerlerle sohbet eden bakanın kendilerine, “İstihbarat ve operasyonel bilgiler doğrultusunda yaptığımız çok zorlu ve ağır operasyonu sonlandırmak istiyoruz. Üç kişiyi kaçıranlar ve rehineler de elimizde. Askeri operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Hamas’a, uçakların yaptığı bombardımanlardan daha ağır ve acı bedeller ödüyoruz” dediğini yazdı.

Kanal-10 televizyonu da verdiği haberde Yaalon’un durumu daha da alevlendirmek niyetinde olmadıklarını, ordunun büyük bir sorumlulukla hareket ettiğini ve üç kişiyi kaçıranların etrafındaki halkayı giderek daraltacağını söylediğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu