ManşetönemliYemen

Yemen’de ‘El Kaide operasyonu’ devam ediyor

yemen
Yemen’den alınan haberlere göre, Yemen ordusu ve halk güçlerinin ülkenin güneyinde yer alan Ebyen eyaletinde el ‘kaide teröristlerine karşı başarılı operasyonlarının sürdüğü anlaşılıyor.

Tesnim haber ajansına göre, Yemen halk güçleri ve ordusu, Ebyen eyaletinde Ehur bölgesinde önemli bir bölgeyi teröristlerden temizledikten sonra bölgede güvenliği sağladılar.

Diğer taraftan, Arabistan ordusunun Ebyen eyaletinde Luder ve Mudye bölgelerini bombaladıkları bildiriliyor.

Bu arada Ebyen eyaletinde birkaç bombanın infilak etmesi sonucu bir çok kişinin öldüğü anlaşılıyor.

Arabistan savaş uçaklarının, Marib eyaleti Seraveh bölgesinde Al Cehalan nahiyesi sağlık kurumu binasını bombaladığı ve binanın tamamen yıkıldığı bildiriliyor.

Diğer yandan Lübnan el’Meyadin televizyon kanalı, Yemen’in batısında yer alan el’Hadide bölgesine sağlık yardımlarının ulaştığını ve onların Yemen hastanelerine dağıtılması için çabaların sürdüğünü bildirirken; hastanelerin ilaç ve sağlık malzemeleri eksikliği ve yokluğundan dolayı yardım istediklerini bildirdi.

El’Meyadin kanalı, Arabistan savaş uçaklarının Aden bölgesinde el’Meaşiq sarayını ve bir stadyumu vurduklarını, Taiz şehrinde Yemen ordusu ve teröristler arasında çatışmaların yaşandığını ve Suudilerin hava saldırılarının artış kaydettiğini bildirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu